Zakup biżuterii

Luźne dyskusje na różne tematy
Hejna

Zakup biżuterii

Post autor: Hejna » 13 kwietnia 2026, 09:20

od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem złotego naszyjnika celebrytki i nie wiem czy skusić się na złoto czy srebro pozłacane? Czy srebro pozłacane rzeczywiscie się ściera? Ciemnieje? A jeśli tylko złoty to jakiej próby? I może macie gdzieś sprawdzone sklepy z taką biżuteria?
Interesuje mnie jeszcze gdzie kupujecie porządne zegarki damskie na lata? Jakie marki polecacie?
Podrzućcie swoje sprawdzone typy, bo już sama nie wiem czego szukać i co kupić żeby za chwilę nie żałować

azarlos
Miasto: Warszawa

Re: Zakup biżuterii

Post autor: azarlos » 13 kwietnia 2026, 10:05

Najlepiej i najtaniej u miejscowego jubilera. Ewentualnie w pracowniach w sieci jak ta od Matyldy Zielińskiej https://lauravito.pl/srebro-i-zloto-w-b ... ie-pasuja/ Aparat, Yes i W.Kruk mają mała próbę złota a ceny bardzo wysokie. Ja kupuje u swojego Jubilera który ma próbę 585 w niższej cenie. Z pozłacanym srebrem jest różnie ja osobiście nigdy nie miałam, ale kupowałam koleżance na 18, chodziła w nim non stop nawet pod prysznic i nic się nie działo. Ale zdążają się przypadki, że jednak się ściera.

ODPOWIEDZ