O kuzwa, jasnowidzem jestes czy co?LAIK-onik pisze: ↑30 stycznia 2022, 22:12Jeśli z muzyki miałeś czwórkę, to wniosek nasuwa się, że nie trzymałeś linii melodycznej ( okrutnie fałszowałeś) lub nie zapamiętywałeś tekstu piosenek, o nutach nie wspomnę i gry na flecie prostym. Z biografii Chopina , Moniuszki, Wieniawskiego, nie miałeś problemów, bo to sugerują piątki w pozostałych ocenach z przedmiotów szkolnych.bogwar pisze: ↑30 stycznia 2022, 11:51
Pewnosc siebie jednak zawsze w zyciu sie przydaje. O ile sie oczywiscie nie przegina. Ja az tak pewny siebie w tematach muzycznych nie jestem, bo konczac podstawowke, jedynym przedmiotem, z ktorego mialem 4 byla muzyka. Pozostale to oczywiscie 3 (zartuje , poza muzyka mialem same 5 i to wtedy byly noty maksymalne. Moze wiec mam jakis "kompleks muzyczny" i powinienem sie udac do psychologa???? ).
O kompleksach nie będę się rozpisywał, bo każdego może gryźć zmora... i nie jest to wiodący takt w tej przygrywce, gdzie harmonia gra pierwsze skrzypce.
https://www.youtube.com/watch?v=HQxq_-dWYsc
Jakbyc cytowal moja biografie. Ty jakis Jackowski jestes czy Baba Wanga?
Tu masz u mnie szacun. W temacie muzyki "rozebrales" mnie na czynniki pierwsze. Rzeczywiscie spiewanie jest najslabsza strona mojej osobowosci i bardzo sie z tego powodu wstydze. Musze przyznac, ze te "krzyzyki", "bemole" i nuty zawsze sprawialy mi trudnosci . A i ta 4 w osmej klasie pewnie byla naciagana, bo Pani od muzyki (a fajna laska byla ) nie chciala mi psuc swiadectwa. A co do biografii wspomnianych wirtuozow, moze i mialbys racje, tylko jakos sie ich nie uczylem, a i nikt mnie do tego nie zmuszal. Co do zasady jednak, jesli chodzi o daty i liczby, to czuje sie jak ryba w wodzie. Po prostu je uwielbiam.
Kiedys chlopaki byli u mnie na imprezie (zakrapianej oczywiscie ) i na poczatku imprezy zalozylem sie z jednym kolega, ze on napisze 12cyfrowa liczbe, da mi na chwile do zapamietania i odtworze ja z pamieci na koniec imprezy (jak wspomnialem, zakrapianej ). I zaklad wygralem. I przysiegam, ze nie klamie. .
Dzis nie mam zadnych propozycji, bo wlasnie wrocilem z Polski i inne zajecia maja priorytet.
Pozdrowka.
P.S. A takie mam jeszcze pytanie: czy flety bywaja "krzywe"? Mam oczywiscie na mysli instrumenty muzyczne, bo, ze inne "flety" bywaja krzywe to wiem. Kiedys w mlodosci po treningach kapalem sie z chlopakami pod wspolnymi prysznicami w meskiej lazience.