Szampony i domywanie tłustych maści przy łuszczycy skóry głowy

Tematy niezwiązane z kategoriami powyżej
Valno
Miasto: Warszawa

Szampony i domywanie tłustych maści przy łuszczycy skóry głowy

Post autor: Valno » 16 lipca 2025, 12:20

Macie jakiś patent na domywanie tłustych preparatów po nocnych kuracjach? Łuszczyca skóry głowy trochę się wyciszyła, ale te maści to męka do zmywania. Zastanawiam się też, czy któryś szampon naprawdę nie szkodzi przy regularnym stosowaniu?

dydyry

Re: Szampony i domywanie tłustych maści przy łuszczycy skóry głowy

Post autor: dydyry » 16 lipca 2025, 14:59

Polecam szampon Neutrogena T/Gel – u mnie się sprawdził jako taki „czyściciel” raz na jakiś czas. Ale nie stosuję go codziennie, bo może przesuszyć. Raczej na zmianę z łagodniejszymi. Po nim przynajmniej mam wrażenie, że wszystko schodzi z głowy jak trzeba. Niezły jest też Psorisel, aczkolwiek kupiłam niedawno tak wiec nie napisze pełnej recenzji bo muszę jeszcze trochę postosować :)

Hejna

Post autor: Hejna » 16 lipca 2025, 15:28

U mnie się kompletnie nie sprawdził, wręcz odwrotnie – po Neutrogenie miałem podrażnienie. Od tamtej pory używam wyłącznie dermokosmetyków z Psorisela. Domywają tłuste maści bez problemu i nie zostawiają uczucia ściągnięcia. Zestaw kupuję regularnie tutaj:
https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/ps ... 38736.html
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2025, 15:16 przez Hejna, łącznie zmieniany 1 raz.

turma

Post autor: turma » 17 lipca 2025, 09:52

Tłuste maści najlepiej domywają mi się nie szamponem, tylko… odżywką emolientową. Nakładam ją przed myciem, zostawiam na kilka minut i dopiero potem normalnie myję głowę. Dużo mniej szarpania i mniej podrażnień. Odkąd tak robię, mam dużo spokojniejszą skórę.

ODPOWIEDZ