Witam.
I tego watku szukalem. Myslalem, ze jest w innym dziale. Sorry, no coz, demencja.
Mam jednak do niej prawo jako stary dziad.

Spoko jednak, zaloze sie, ze nikt z Was nie zapamieta 12cyfrowego numeru po krotkim jego przyjeciu do wiadomosci, do powtorzenia po imprezie z chlopakami (gdzie oczywiscie jest alkohol, ktory ja tez oczywiscie spozywam.

) A ja to zrobie

, (juz raz to zrobilem kiedys, jakies 15 lat temu i wygralem. Nie chodzilo jednak o pieniadze, ale kuzwa wygralem). Kto idzie o zaklad?
Stawiam 500CHF.
Takiej wygranej nie trzeba nawet zglaszqc do Steueramt, w kazdym razie w kantonie Bern. Tu wygrane do ca 1900CHF sa wolne od jakichkolwiek danin.
P.S. Wiem kuzwa, ze to nie ten temat. Na razie "zasypuje " spam, bo Admini kuzwa spia.
No dobra, zeby jednak bez "zasypywania" spamu. Kto z Was pracujacych na budowie, (bo przeciez zdecydowana wiekszosc z nas tam pracuje, lacznie ze mna

) widzial jakiegos Ukrainca lub Palestynczyka? Bo ja nie.

Moze jednak pracuje na innych budowach( od poczatk roku jednak zmienilem 2 budowy i tych nacji niet.) Za to latam bardzo czesto do Polski i na pokladzie samolotu lub przed bramka, slysze bardzo czesto jezyk ukrainski. I nie zawsze sa to matki z dziecmi. Czesto to mlode chlopy w sile wieku i nikt mnie tu nie przekona, ze nie nadaja sie do sluzby wojskowej.Co tu jest wiec grane?
bogwar