Agencja celna na granicy szwajcarskiej- Focus93 GmbH

Dla osób szukających lub oferujących usługi
Ula

Agencja celna na granicy szwajcarskiej- Focus93 GmbH

Post autor: Ula » 28 lipca 2024, 10:55

Odprawy celne na granicy szwajcarskiej, dla osob prywatnych i dla firm. Export, import, tranzyt.
Firma Focus93 GmbH. Email: export.basel@focus93.ch, tel. +41 61 4044202.
focus.jpg
focus.jpg (146.05 KiB) Przejrzano 1388 razy

bogwar
Miasto: Berno/Warszawa

Re: Agencja celna na granicy szwajcarskiej- Focus93 GmbH

Post autor: bogwar » 28 lipca 2024, 11:38

Siema Ula.
Czy wiesz na co sie piszesz :shock: ? Linki do stron tej firmy nie dzialaja. :mrgreen: No ale dobra, weekend jest, nie pisali,ze sa dostepni 24 godz. na dobe, ale co to za agencja celna, ktora w nocy, lub w weekend, nie odprawi samochodu (przed chwila dzwonilem, sygnal jest, ale nikt jednak nie odbiera :mrgreen: ). To jest jakas lipa. :mrgreen: :mrgreen:
pozdrowka.

bogwar

Ula

Post autor: Ula » 28 lipca 2024, 12:21

Bogwar, ja w niedziele nie pracuje, ty sie uspokoj i zadzwon do mnie jutro od 7 rano.

bogwar

Post autor: bogwar » 28 lipca 2024, 13:33

Ja jestem spokojny, bo znam szwajcarskie realia. I nigdy nie bede probowal odprawiac samochodu w weekend. W moim jednak przekonaniu, jesli sie jakas szanowana firma reklamuje, to jej czas pracy musi sie zgadzac "do bolu". A co, jesli jakis nasz Rodak, powiedzmy krotko, prosto myslacy, przyjedzie na granice w sobote z samochodem, ktory bedzie chcial odprawic, bo zjezdza do Polski i przeczytal reklame Twojej firmy? I co kuzwa, ma czekac do poniedzialku, bo Ty w niedziele nie pracujesz? Kobito, ogarnij sie prosze i podaj godziny urzedowania. Ja pierdziele, ludzie z firmy fokus93 ogarnijcie sie prosze.
Masakra.
bogwar

Ula

Post autor: Ula » 28 lipca 2024, 14:52

Nie tylko agencje celne nie pracuja cala dobe, ale CH-Zoll i DE-Zoll tez nie pracuja cala dobe. Zreszta o co Ci Bogwar chodzi? Przeciez w ogloszeniu nie stoi ze agencja odprawia cala dobe. Zreszta Firma Focus93 ma odzialy na roznych przejsciach granicznych, godziny otwarcia nie sa te same wszedzie. Jesli chodzi o odprawy celne w weekend to na granicy w Basel biuro jest czynne w sobote od 8 rano do 10 rano- 2 godziny (tz. biuro CH-export w Basel bo CH-Import ma inne godziny otwarcia w sobote). Zapraszam

bogwar

Post autor: bogwar » 28 lipca 2024, 15:26

Ula pisze:
28 lipca 2024, 14:52
Nie tylko agencje celne nie pracuja cala dobe, ale CH-Zoll i DE-Zoll tez nie pracuja cala dobe. Zreszta o co Ci Bogwar chodzi? Przeciez w ogloszeniu nie stoi ze agencja odprawia cala dobe. Zreszta Firma Focus93 ma odzialy na roznych przejsciach granicznych, godziny otwarcia nie sa te same wszedzie. Jesli chodzi o odprawy celne w weekend to na granicy w Basel biuro jest czynne w sobote od 8 rano do 10 rano- 2 godziny (tz. biuro CH-export w Basel bo CH-Import ma inne godziny otwarcia w sobote). Zapraszam
Wlasnie tylko i wylacznie o to mi chodzi. O godziny pracy w ogloszeniu. I O NIC WIECEJ.Co dla mnie oznacza, ze w tych godzinach mozna zalatwic sprawy, do ktorych agencja zostala powolana i co podaje (no wlasnie akurat kuzwa nie podaje) w ogloszeniu. Czy to duzo, czy malo? Ot po prostu, w podanych godzinach, agent ma byc dostepny, niezaleznie, czy sa klienci, czy ich nie ma, czy jest upal, czy mroz, on tam po prostu ma byc. Koniec, kropka. Capito, kobito?
Pozdrawiam.
bogwar

Ula

Post autor: Ula » 28 lipca 2024, 16:26

Bogwar,
Tak z miloscia, cierpliwoscia i spkojem dodam ze ta agencja celna oferuje odprawy celne importowe, eksportowe oraz tranzytowe, na granicy szwajcarskiej.
Bogwar, mysle ze to nie wypada zwracac sie mezczyznie do kobiety tak jak ty zwracasz sie do mnie. Po prostu nie wypada, ani mezczyznie ani kobiecie.

bogwar

Post autor: bogwar » 29 lipca 2024, 03:36

Ula pisze:
28 lipca 2024, 16:26
Bogwar,
Tak z miloscia, cierpliwoscia i spkojem dodam ze ta agencja celna oferuje odprawy celne importowe, eksportowe oraz tranzytowe, na granicy szwajcarskiej.
Bogwar, mysle ze to nie wypada zwracac sie mezczyznie do kobiety tak jak ty zwracasz sie do mnie. Po prostu nie wypada, ani mezczyznie ani kobiecie.
No jestem pod wrazeniem. :D , Poki co, jestem singlem i niczego nie wykluczam. :D ;)
No....., moze masz racje, chyba rzeczywiscie nie wypada, Przepraszam i zwroce sie inaczej "capito, Szanowna Pani",
Czy tak bedzie dobrze?
Bede sie jednak upieral co do godzin pracy Waszej Agencji. Podaj je prosze, z wyszczegolnieniem gdzie i kiedy i bedzie wszystko super.
Ja od lat staram sie udowodnic w pracy, ze Polak nie jest gorszy od Szwajcara i udaje mi sie to. Moi przelozeni wiedza, ze jak cos zrobie, to bedzie ok. I dlatego jestem w firmie "od zadan specjalnych", jak mi to niedawno powiedzial moj przelozony. Chociaz czasem wychodze na tym jak "Zablocki na mydle" (znasz to powiedzenie, czy za mloda jestes, zeby je znac?), bo czesto mam zlecenia "przerabane".
Dlatego chcialbym, zeby kazda polska firma w Szwajcarii robila dobra robote, bo zawsze chwale polska robote, mimo,ze wiem, za bywa roznie.
Pozdrawiam.
bogwar

Ula

Post autor: Ula » 29 lipca 2024, 17:16

Agencja Celna Focus95 jest firma szwajcarska, jestem jedyna osoba z j. polskim w tej firmie. Naprawde tu nie chodzi o podawanie godzin pracy poniewaza kazde nasze biuro ma inne godziny otwarcia poniewaz na kazdym przejsciu jest inaczej, export jest inny, import inny i tranzyt tez. A jesli chodzi o opinje o Polakach i o Polsce to chcialabym tylko tyle aby rodacy nie kreciki, nie kombinowali na tej granicy. Niestety prawie kazde polskie auto, gdzie odprawa jest robiona na osobe prywatna jest dokladnie kontrolowane. Z czegos to wynika.

LAIK-onik
Miasto: Gdańsk

Post autor: LAIK-onik » 30 lipca 2024, 10:17

Ula pisze:
29 lipca 2024, 17:16
Niestety prawie kazde polskie auto, gdzie odprawa jest robiona na osobe prywatna jest dokladnie kontrolowane. Z czegos to wynika.
Odniosę się do ostatniego zdania, z czego to wynika.

- Nie jest tajemnicą, kto mieszka w Szwajcarii, jaki rodzaj przekroju społecznego wyjechał z Polski i przebywa czasowo lub na stałe w CH, zachowując prawa wyborcze. Taak, statystyki wyraźnie pokazują , na jakie ugrupowania polityczne procentowo głosują osoby, Polacy mieszkający za granicą (((w całej Europie))) ............... które kombinują - również na granicy. Pewnie dlatego "prawie" wszystkie samochody z polską rejestracją są wnikliwie kontrolowane , a w następstwie tych czynności wykazywane są uchybienia celno-skarbowe na szkodę budżetu państwa, co automatycznie kwalifikuje naszą nację do następnych kontroli. Taki mamy "klimat" Panie... (Janie)

P.S. To jest moja prywatna opinia, niezmienna, dlatego nie wchodzę w dalszą konwersację polityczną, szanując wątek.

ODPOWIEDZ