Grzesiu, nikt Ci tu nie pomoze, (poza tymi, ktorzy Cie juz wsparli ), bo Polacy to biedacy. Szwajcaria to bogaty kraj biednych ludzi. Pamietaj o tym. Dlatego ja zyje w Polsce. Tu tylko pracuje. I wiem co pisze, bo pracuje tu juz 15 lat. Nie jestem wiec nowicjuszem, jak niektorym sie wydaje. W ostatnim tygodniu byla zadyma na budowie (mnie nie dotyczyla ), bo jakas pop.......,a polska firma zatrudnila (wcisnela) chlopakow za smieszne pieniadze i zaraz sie zjechali zwiazkowcy. I dobrze k...a mac. W kwestii przepisow, jesli juz tu jestesmy, w Szwajcarii zadna firma spoza Szwajcarii nie ma prawa zatrudnic pracownika NAJEMNEGO, co podkreslam duzymi literami, bezposrednio na umowe o prace.Grzegorz 7952 pisze: ↑04 kwietnia 2023, 20:12Co mam powiedzieć Boguś.Jak dotąd ty i tylko ty mnie wspierasz ,chociaż jesteśmy dla siebie obcy.No cóż mam nadzieję ,ze ktoś z forumowiczów okaże mi trochę serca ,może
Poza oczywiscie 90dniowa w skali roku kalendorzowego mozliwoscia swiadczenia uslug jako polska zarejestrowana w Polsce firma. Niektorym sie jednak zdaje, ze jest inaczej. No coz, z braku wiedzy tak bywa koledzy. I niech tu jakis prawnik zaprzeczy.