Szukam męża w St Margrethen
- Aniela1989
- Miasto: St Margrethen
Re: Szukam męża w St Margrethen
A tak na marginesie bo ja świeżo upieczona ..może ktoś zarzuci namiary na jakiegoś dobrego chirurga szczękowego, jak wcześniej pisałam o hulankach w barze skończyło się to źle i wywinelam orła na schodach ,teraz to pałaszuję jakieś papki🥴
Czasem wystarczy jeden nieśmiały gest drugiej osoby, by słońce uśmiechnęło się, by przegoniło niczym wicher listopadowy ten dystans i obawy - i odsłoniło te gęste jak mleko mgieł zasłony
Heyka
Bogwar z tym porównaniem instytucji małżeństwa a mlekiem i krową to Ci się udało ,masz wyobraźnię.
Przyznaj ale że co swoje mleko to swoje, nie kupcze czy od innego rolnika .
Dziewczyna widzisz zdesperowana ,topi smutki w alkoholu i nie wychodzi jej to na dobre bo uzębienie traci .i jak tak dalej pójdzie to się w końcu połamie.Chcialem pomóc ale niestety nie spełniam jej wymagań wiekowych bo ja 45 latek a ona z młodzieżą nie chce bo boii się braku akceptacji i odrzucenia ,więc odpadłem z kandydatów.
Cóż życie nie bajka ,zostanę znów sam
Bogwar z tym porównaniem instytucji małżeństwa a mlekiem i krową to Ci się udało ,masz wyobraźnię.
Przyznaj ale że co swoje mleko to swoje, nie kupcze czy od innego rolnika .
Dziewczyna widzisz zdesperowana ,topi smutki w alkoholu i nie wychodzi jej to na dobre bo uzębienie traci .i jak tak dalej pójdzie to się w końcu połamie.Chcialem pomóc ale niestety nie spełniam jej wymagań wiekowych bo ja 45 latek a ona z młodzieżą nie chce bo boii się braku akceptacji i odrzucenia ,więc odpadłem z kandydatów.
Cóż życie nie bajka ,zostanę znów sam
- Aniela1989
Sharku a zechcialbys taka kaleczyne zaprowadzic za rączkę do chirurga jeszcze raz ponawiam pytanie ...Może mi ktoś doradzic dobrego chirurga szczękowego tu w Szwajcarii i jak to wygląda cenowo, w ramach solidarności polskiej i wspieraniu się w trudnych sytuacjach .Serdeczność polska.Jest coś takiego co można zauważyć na obczyźnie ? Jakimi gestami się pozdrawiamy ? To jest jedyne forum jakie znam żeby aż tak wyniosłe kurki kwoki i gęsi o mało nie zadziubały człowieka , długo się zastanawiałam nad tym skąd to gburowate zachowanie , przecież nikt nikomu nie ubliża i przeważnie wątek jest stricte bezosobowy nie padają tu inicjały i brzmi niczym opowiadanie a przecież to nic złego,nie godzę w czyjś honor ani godność ,kazdy ma swój sposób bycia i akceptujemy się takimi jakimi Pan Bóg stworzył .A teraz jaaaaaaazda na mnie lecą kamienie od grzeszników Polonia .ch znienawidz mnie jeszcze bardziej kąsaj mnie rodaku,już czuję Twe groźne spojrzenie i lodowaty oddech WESOLYCH WSZYSTKIM ps.Sharku czekam na naszą randkę
Czasem wystarczy jeden nieśmiały gest drugiej osoby, by słońce uśmiechnęło się, by przegoniło niczym wicher listopadowy ten dystans i obawy - i odsłoniło te gęste jak mleko mgieł zasłony
Witaj.Aniela1989 pisze: ↑24 grudnia 2021, 12:30Sharku a zechcialbys taka kaleczyne zaprowadzic za rączkę do chirurga jeszcze raz ponawiam pytanie ...Może mi ktoś doradzic dobrego chirurga szczękowego tu w Szwajcarii i jak to wygląda cenowo, w ramach solidarności polskiej i wspieraniu się w trudnych sytuacjach .Serdeczność polska.Jest coś takiego co można zauważyć na obczyźnie ? Jakimi gestami się pozdrawiamy ? To jest jedyne forum jakie znam żeby aż tak wyniosłe kurki kwoki i gęsi o mało nie zadziubały człowieka , długo się zastanawiałam nad tym skąd to gburowate zachowanie , przecież nikt nikomu nie ubliża i przeważnie wątek jest stricte bezosobowy nie padają tu inicjały i brzmi niczym opowiadanie a przecież to nic złego,nie godzę w czyjś honor ani godność ,kazdy ma swój sposób bycia i akceptujemy się takimi jakimi Pan Bóg stworzył .A teraz jaaaaaaazda na mnie lecą kamienie od grzeszników Polonia .ch znienawidz mnie jeszcze bardziej kąsaj mnie rodaku,już czuję Twe groźne spojrzenie i lodowaty oddech WESOLYCH WSZYSTKIM ps.Sharku czekam na naszą randkę
Wprawdzie nie znam namiarow, ktorych szukasz, w Szwajcarii, ale proponuje alternatywne leczenie w Polsce, w Warszawie. A to z prostej przyczyny: uslugi stomatologiczne sa w Szwajcarii horrendalnie drogie. A z tego, co pisalas, Twoj przypadek wymaga powaznej interwencji chirurga szczekowego. Ponizej linki w temacie, ktory Cie interesuje.
https://impladent.pl/chirurgia-stomatol ... gK1r_D_BwE
https://declinic.pl/chirurgia-stomatolo ... gKHPvD_BwE
To tylko 2 przykladowe linki. Mozesz wpisac w wyszukiwarke haslo "chirurgia szczekowa Warszawa (lub inne miasto)" i wybierac do woli.
Mysle, ze finansowo lacznie z samolotem (do W-wy lata LOT, SWISS z Zurychu i Genewy, oraz WIZZair z Bazylei: O mykach, jak taniej kupic bilet, pisalem w innym poscie) i hotelem, bedzie zdecydowanie taniej niz w Szwajcarii. A jesli chodzi o jakosc i poziom uslug, nie sadze, zeby byla jakas roznica. Niedawno kolega jezdzil do stomatologa na Wegry, a znajoma tez postanowila "robic zeby" w Polsce. Osobiscie tez korzystam z takich uslug wylacznie w Polsce. Tu pomijam oczywisciee nagle przypadki, jak np nagly bol zeba i konieczna natychmiastowa interwencja stomatologa.
W podanych linkach sa zawsze dane kontaktowe. Mozna wiec zadzwonic i o wszystko wypytac. Nie zapomnij jednak zapytac po jakim czasie od zabiegu mozna leciec samolotem. Chodzi o unikniecie ewentualnego krwotoku ze wzgledu na roznice cisnienia w czasie podrozy. Chyba, ze pojedziesz samochodem, ale to troche daleko i podroz bedzie uciazliwa.
pozdr.
bogwar
- Aniela1989
Dziękuwa Bogwar za Twoje zdanie w tym temacie , nareszcie nie lanie wody tylko konkretne informacje a ponieważ te koszty sobie przeliczalam i faktycznie majątek tu w CH może pójsc na leczenie i ewentualny zabieg niż w PL a czy nasi Polscy lekarze nie szkola się właśnie za granicą wcześniej zanim zostaną prawdziwym cudotwórca No wiadomo że są też konowały ale gdzieś praktyki i wiedzy trochę lipa w tej Polsce z tymi sadystami i ciemnogród co tam wyczaruje żeby cement był a że chwiejny to nie ważne tylko żeby robota została zrobiona i zaliczki zakasowac i do tego nie mów że jak sproboje na fundusz zdrowia to i w Warszawie zechce w łapę przyjąć
- Aniela1989
No bo u mnie nie wesoło cały staw skroniowo żuchwowy poszedl na chorobowy żeby było ciekawie po obu stronach .To pewnie na męża już nie ma co czekać gdy nie kręci się lodów włoskich na każde zawołanie wiem że na tym forum nie wolno żartować bo karma mnie dosięgnie 🥺 ale wesoło od czasu do czasu może być golo i wesoło
Aniela1989 pisze: ↑05 stycznia 2022, 04:35Dziękuwa Bogwar za Twoje zdanie w tym temacie , nareszcie nie lanie wody tylko konkretne informacje a ponieważ te koszty sobie przeliczalam i faktycznie majątek tu w CH może pójsc na leczenie i ewentualny zabieg niż w PL a czy nasi Polscy lekarze nie szkola się właśnie za granicą wcześniej zanim zostaną prawdziwym cudotwórca No wiadomo że są też konowały ale gdzieś praktyki i wiedzy trochę lipa w tej Polsce z tymi sadystami i ciemnogród co tam wyczaruje żeby cement był a że chwiejny to nie ważne tylko żeby robota została zrobiona i zaliczki zakasowac i do tego nie mów że jak sproboje na fundusz zdrowia to i w Warszawie zechce w łapę przyjąć
Hej Ty, Kobito popieprzona, czy chcesz pomocy/porady, czy sie krecisz wokol tego co wciagnelas?? Nie dosc, ze piszesz bez "ladu i skladu", to jeszscze pieprzysz glupoty. Oki doki, chcesz sie leczyc w Szwajcarii, Twoje prawo. Zycze powodzenia.
Tu sie zgadzam.Aniela1989 pisze: ↑05 stycznia 2022, 04:45No bo u mnie nie wesoło cały staw skroniowo żuchwowy poszedl na chorobowy żeby było ciekawie po obu stronach .To pewnie na męża już nie ma co czekać gdy nie kręci się lodów włoskich na każde zawołanie wiem że na tym forum nie wolno żartować bo karma mnie dosięgnie 🥺 ale wesoło od czasu do czasu może być golo i wesoło
Wrzuc wiec cos "na golo" i bedzie wesolo.
- Aniela1989
Nie , nie wrzucę bo nie jestem ladacznicą, i jak dalej tak pójdzie jak krew z nosa moje poszukiwania , to wezmę się za szukanie kobiety hihi
- Aniela1989
Naprawdę strasznie niezyczliwi i nieuprzejmi Polacy za granicą macie tego żywy dowód i co widzicie przed oczami . Ps.Ład nie skład to możesz mieć przy poprawce sprawdzianu , ale jesteśmy na tyle dorośli żeby zrozumiec przesłanie i myśl, to nie gimnazjum żeby się przepychać między sobą, na tym polega dojrzałość a żeby kulturalnie odpowiedzieć a nie jak dzieciak jeden drugiemu utrzeć nosa, śmieszne to było jak bylismy postrzelonymi dziećmi. Masz tu mój rodaku,polski, na zgodę choć to Ty mi powinieneś rękę podać ale ustąpię Tobie okazując Tym szacunek swoim zasadom , i uśmiechnij się czasem bo wiem że te wichry szwajcarskie potrafią zepsuć romantyczny nastrój Hej rodacy moi , czekam na grad i pioruny z waszej strony