Zatrzymanie wypłaty
-
- Miasto: Basel
Re: Zatrzymanie wypłaty
Hallo Bogwar
jestem bardzo zainteresowana informacjami na temat Państwa Lyszczyna z urzędu. Pan Wojciech ma już nową firmę. Nie chcę wymieniać szczegółów na formum. Możemy jakoś inaczej się skontaktować?
jestem bardzo zainteresowana informacjami na temat Państwa Lyszczyna z urzędu. Pan Wojciech ma już nową firmę. Nie chcę wymieniać szczegółów na formum. Możemy jakoś inaczej się skontaktować?
Witam.Brigitte_BB pisze: ↑30 czerwca 2021, 16:03Hallo Bogwar
Zawsze mozemy sie skontaktowac przez priva. Nie wiem jednak w czym moglbym pomoc, bo nie posiadam zadnych innych informacji niz te, ktore sa opublikowane na forum.
Pozdrawiam.
bogwar
-
Dziękuję za odpowiedź, ale dopiero po wysłaniu informacji do Pana zauważyłam, że to nie Pan lecz Mark57 miał kłopot z BWL. Jego doświadczenia z pracodawcą są dla mnie interesujące. Wysłałam do niego wiadomość. Jeśli będzie chciał się ze mną skontaktować, to fajnie, a jeśli nie, to też nic się nie stało. A zatem serdecznie pozdrawiam. BB
Witam ponownie.Brigitte_BB pisze: ↑30 czerwca 2021, 16:03Hallo Bogwar

No.....to bardzo interesujace.

Moze chociaz nazwe moze Pani podac?
Przeciez "promocja" polskich firm na forum dla Polakow w Szwajcarii nie jest sprzeczna z prawem.

Pozdrawiam.
bogwar
-
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Nie było mnie przez dłuższy czas. Tak podzielam Pana zdanie. Takie firmy należy promować
i oczywiście wszystkie informacje, które są powszechnie dostępne, możemy sobie wymienićv także na forum. Jednakże małe sprostowanie Pana wzmianki o promocji. Ta firma nie jest polska, lecz szwajcarska, a Pan Lyszczyna to w międzyczasie "deutscher Staatsangehöriger"
. Innymi słowy promocja na "forum dla polaków" jest nieomalże nie na miejscu. No ale skoro firma zatrudnia przede wszystkim (wyłącznie?!) obywateli Polski, więc może jednak te informacje w tym miejscu nie są zupełnie od czapy
.
Firma nazywa się "Domibau GmbH" z siedzibą w 4446 Buckten. Wszystkie informacje są dostępne w indeksie firm (Zefix)
https://bl.chregister.ch/cr-portal/ausz ... 76.884.273
o ironio!!! BWL Bau-Montage GmbH wykreślono z rejestru 19.03.2021, a Domibau GmbH zarejestrowano 20.04.2021. Ciekawe ilu wierzycieli firmy BWL mogłoby być opłacone z kapitału zakładowego firmy Domibau ?
Ale na początku 2020 Państwo Lyszczyna założyli jeszcze jedną BWL (chyba lubią tą nazwę
). Tym razem w Niemczech (DE-77963 Schwanau). Firma nazywa się BWL.Bau-Montage GmbH. Te informacje też są powszechnie dostępne w niemieckim rejstrze firm pod numerem HRB 721488.
Jeśli ktoś z forumowiczów miał doświadczenia z tymi firmami - dobre lub złe - i chciałby się ze mną podzielić tymi informacjami, serdecznie zapraszam.

Firma nazywa się "Domibau GmbH" z siedzibą w 4446 Buckten. Wszystkie informacje są dostępne w indeksie firm (Zefix)
https://bl.chregister.ch/cr-portal/ausz ... 76.884.273
o ironio!!! BWL Bau-Montage GmbH wykreślono z rejestru 19.03.2021, a Domibau GmbH zarejestrowano 20.04.2021. Ciekawe ilu wierzycieli firmy BWL mogłoby być opłacone z kapitału zakładowego firmy Domibau ?

Jeśli ktoś z forumowiczów miał doświadczenia z tymi firmami - dobre lub złe - i chciałby się ze mną podzielić tymi informacjami, serdecznie zapraszam.