"Rozwód kościelny", "unieważnienie małżeństwa kościelnego"
-
"Rozwód kościelny", "unieważnienie małżeństwa kościelnego"
Kancelaria Porad Kościelno-Prawnych - asystencja na każdym etapie procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego dla Osób w kraju i za granicą
Mail: a.bolesta@op.pl
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny
zatwierdzony przez właściwą władzę kościelną (również za granicą)
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny
Re: "Rozwód kościelny", "unieważnienie małżeństwa kościelnego"
Witam na forum Pani Arletto.Arletta Bolesta pisze: ↑12 lipca 2020, 15:59Kancelaria Porad Kościelno-Prawnych - asystencja na każdym etapie procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego dla Osób w kraju i za granicą
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny

Mysle, ze sporo naszych rodakow ma na mysli to, co Pani oferuje.

Pozdrawiam
bogwar
nieautoryzowany doradca w sprawch administracyjnych w Szwajcarii
W uzupelnieniubogwar pisze: ↑12 lipca 2020, 19:02Witam na forum Pani Arletto.Arletta Bolesta pisze: ↑12 lipca 2020, 15:59Kancelaria Porad Kościelno-Prawnych - asystencja na każdym etapie procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego dla Osób w kraju i za granicą
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny
zatwierdzony przez właściwą władzę kościelną (również za granicą)![]()
![]()
Mysle, ze sporo naszych rodakow ma na mysli to, co Pani oferuje.A czy jakis cennik porad istnieje, czy wszystko jest gratis, tak po chrzescijansku, jak ja to robie??????
Pozdrawiam
bogwar
mgr ekonomii (bez dyplomu, ale z absolutorium), technik elektryk (z dyplomem) o specjalizacji automatyka przemyslowa

No nie, tu oczywiscie przesadzilem.bogwar pisze: ↑12 lipca 2020, 19:19W uzupelnieniubogwar pisze: ↑12 lipca 2020, 19:02Witam na forum Pani Arletto.Arletta Bolesta pisze: ↑12 lipca 2020, 15:59Kancelaria Porad Kościelno-Prawnych - asystencja na każdym etapie procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego dla Osób w kraju i za granicą
dr Arletta Bolesta
adwokat kościelny
zatwierdzony przez właściwą władzę kościelną (również za granicą)![]()
![]()
Mysle, ze sporo naszych rodakow ma na mysli to, co Pani oferuje.A czy jakis cennik porad istnieje, czy wszystko jest gratis, tak po chrzescijansku, jak ja to robie??????
Pozdrawiam
bogwar
mgr ekonomii (bez dyplomu, ale z absolutorium), technik elektryk (z dyplomem) o specjalizacji automatyka przemyslowa![]()

A skoro juz jestesmy przy tytulach. Czy wiecie co oznacza skrot mgr inz? Czekam na ciekawe odpowiedzi.
Minal sierpien, minal wrzesien.
Przeminela cala jesien.
Ja cierpliwie wciaz czekalem.
Odpowiedzi nie dostalem.
A odpowiedz bardzo prosta,
bedzie trescia tego posta.

mgr inz. (zauwazcie, ze po skrocie mgr nie ma kropki, a po inz. jest. I to bedzie nastepne pytanie. Kto odpowie na nie? Dlaczego? Jaka jest regula w tym temacie? Jak wiecie jestem szczegolarzem upierdliwym.

oznacza w skrocie "moze g.... robic i niezle zyc. I teraz sobie "dospiewajcie" kropki.

Ja sugeruje "guzik", ale ludzka wyobraznia jest nieskonczona.

To tak dla rozrywki swiatecznej.
Czekam jednak na odpowiedz na pytanie z nawiasu. Piszcie cos. Nie oslabiajcie mnie. W koncu jedziemy na tym samym wozku.

Dla ulatwienia podobna regula obowiazuje w skrotach prof. drbogwar pisze: ↑25 grudnia 2020, 23:15mgr inz. (zauwazcie, ze po skrocie mgr nie ma kropki, a po inz. jest. I to bedzie nastepne pytanie. Kto odpowie na nie? Dlaczego? Jaka jest regula w tym temacie? Jak wiecie jestem szczegolarzem upierdliwym.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
)
Czekam na odpowiedz na pytanie z nawiasu. Piszcie cos. Nie oslabiajcie mnie. W koncu jedziemy na tym samym wozku.![]()
![]()

Czy profesorzy doktorzy znaja te zasade?

Na forum wszyscy sa mile widziani.

Zeby zachecic profesorow do aktywnosci na forum wyraze sie z wiekszym szacunkiem.

Czy profesorowie doktorzy (w przypadku stopni naukowych nie ma znaczenia w mianowniku l.mn. doktorzy czy doktorowie, jesli zas chodzi o lekarzy, to tylko doktorzy, natomiast w przypadku profesorow jest drobny niuans) znaja te zasade?
A przy okazji ponawiam pytanie. Dlaczego pisze sie dr hab. lub dr habil.? Chodzi oczywiscie o kropki po skrocie.
Moze jestem upierdliwy dla niektorych z tymi drobiazgami jezykowymi (robie to w ramach rozrywki i dowcipu), ale jak slysze na budowie "poszlem". "wzielem", "pierd....lem", "k...a" co drugie slowo (wiem, sam uzylem i na budowie czasem uzywam, ale nie co drugie slowo na Boga!!!

Hmm .. to nie jest smieszne.
Pani mogla ocalic zycie Jamal Khashoggi'ego zamiast on sie stawiac - mogl prawnika koscielengo wynajac (a z jakich wyznan mozna zapytac - i podzial w danich grupach koscielnych bo to chyba o Shiitow chodzilo) ??.
pozdr
Pani mogla ocalic zycie Jamal Khashoggi'ego zamiast on sie stawiac - mogl prawnika koscielengo wynajac (a z jakich wyznan mozna zapytac - i podzial w danich grupach koscielnych bo to chyba o Shiitow chodzilo) ??.
pozdr
A konkretnie Gosciu/wo co nie jest smieszne?

Wczoraj/dzisiaj bylo za pozno, ale dzisiaj /jutro za pozno nie jest. Podyskutujmy wiec moze na temat praw, ale i OBOWIAZKOW kobiet w naszej cywilizacji. Kobiety walcza o swoje prawa. I to jest chwalebne. Czy jednak pamietaja o obowiazkach zwiazanych z tymi prawami

Chca miec te same zarobki, ale czy ktos sie spotkal z sytuacja np. gornika pracujacego "na przodku", ktorym bylaby kobieta??? O.k. Przedstawilem tu sytuacje ekstremalna. Wroce jednak do swojego "podworka". Jestem elektromonterem. W mojej firmie tez pracuja kobiety, chociaz rzeczywiscie to wyjatki, tzn. w biurze to o.k., Sa, a wlasciwie jest 1 moja faworyta