Zarobki
-
Zarobki
Witam wszystkich mam pytanie jak wyglądają zarobki na budowie
-
- Miasto: Zurych
Re: Zarobki
Witam,
Szukając różnych informacji dziś natknąłem się na oferty na forum na fb. Z tego co widziałem, to stawki godzinowe mają zakres 32-42 CHF.
Szukając różnych informacji dziś natknąłem się na oferty na forum na fb. Z tego co widziałem, to stawki godzinowe mają zakres 32-42 CHF.
Witam. Zakres spory. O ile dolna granica jest jak najbardziej realna, to chetnie bym sie dowiedzial w jakim zawodzie na budowie placa 42 CHF/godz.curiousMind pisze: ↑26 stycznia 2020, 15:00Witam,

Witam.
32 x 4 zł x 8 godzin przecież to jest ponad 1000 złotych na dniówkę. To jest brutto czy na rękę ? Nieźle, ale nie można porównywać z Polską.
Z własnego doświadczenia : mgr inż. w kopalni węgla kamiennego pod ziemią na kierowniczym stanowisku w Polsce nigdy takiej sumy nie zarobi.
Pozdrawiam.
Marek G.
32 x 4 zł x 8 godzin przecież to jest ponad 1000 złotych na dniówkę. To jest brutto czy na rękę ? Nieźle, ale nie można porównywać z Polską.
Z własnego doświadczenia : mgr inż. w kopalni węgla kamiennego pod ziemią na kierowniczym stanowisku w Polsce nigdy takiej sumy nie zarobi.
Pozdrawiam.
Marek G.
Wydatek na mieszkanie mówię o czynszu to średnio 1500 CHF. Razy cztery złote i masz sześć tysięcy złotych za wynajem mieszkania.i już tak kolorowo nie jest.
Witam. Tak, dobrze liczysz,Marek G pisze: ↑27 stycznia 2020, 22:17Witam.
Pozdrawiam.
Marek G.

Witam.
Rzeczywiście już znacznie mniej kolorowo. Coraz bardziej doceniam mój status emeryta, teraz pracuję bo chcę a nie dlatego, że muszę.
Pozdrawiam.
Marek
Rzeczywiście już znacznie mniej kolorowo. Coraz bardziej doceniam mój status emeryta, teraz pracuję bo chcę a nie dlatego, że muszę.
Pozdrawiam.
Marek
Witam mam pytanie jaka jest stawka minimalna za pracę przy koniach w szwajcari
Oby te zarobki itd itp jeszcze długo nam służyły, bo Bruksela wali tu pięściami do drzwi