Lista dowcipow
Re: Lista dowcipow
A co tu taka cisza w temacie.
Wszyscy smutni, w domach siedza,
wiadomosci tylko sledza.
Ilu chorych? Ilu zmarlo ?
Ilu sie o smierc otarlo ?
Jeszcze kilka takich sesji
i wiekszosc bedzie w depresji.
I dlatego drogie Panie,
dowcip na odreagowanie.
Choc Panowie tez czytaja
i w dowcipie udzial maja.
W tym dowcipie jednak Panie
wioda prym zdecydowanie.
Staruszka przechodzi przez jezdnie w miejscu niedozwolonym.
Widzi to policjant i mowi :
na zebry babciu, na zebry.
Na to staruszka :
idz cholero sam na zebry. Ja mam emeryture.
Wszyscy smutni, w domach siedza,
wiadomosci tylko sledza.
Ilu chorych? Ilu zmarlo ?
Ilu sie o smierc otarlo ?
Jeszcze kilka takich sesji
i wiekszosc bedzie w depresji.
I dlatego drogie Panie,
dowcip na odreagowanie.
Choc Panowie tez czytaja
i w dowcipie udzial maja.
W tym dowcipie jednak Panie
wioda prym zdecydowanie.
Staruszka przechodzi przez jezdnie w miejscu niedozwolonym.
Widzi to policjant i mowi :
na zebry babciu, na zebry.
Na to staruszka :
idz cholero sam na zebry. Ja mam emeryture.
Taa, robiła babka na drutach, przejechał tramwaj i spadła
---
It is nice to be important, but it's more important to be nice.
It is nice to be important, but it's more important to be nice.
No........widze, ze dawno tu nie zagladalem i musze zrobic porzadek. Gagatek, dowcip poza tym, ze musi byc w miare krotki, musi byc realny. A Twoj realny nie jest. Sorry, ale nie zaliczony. Mimo, ze Cie generalnie lubie, bo piszesz logicznie i z jajami.
A teraz zaslyszany dowcip:
" Ile to sie trzeba czasem nalgac, zeby uczciwie sprawe zalatwic".
" Ile to sie trzeba czasem nalgac, zeby uczciwie sprawe zalatwic".
Nikt nic nie pisze i slysze cisze.
Przerwe wiec cisze i cos napisze.
Zamiast dowcipu dzisiaj pytanie
Ciekawe czy ktos odpowie na nie.
Dwa dni poczekam, az do niedzieli,
czy odpowiedzi ktos mi udzieli.
Czym sie rozni gentleman od eleganta ??????
Dla nieznajacych angielskiego (i zeby nie bylo, ze drwie z kogos, umiem sie nim poslugiwac wylacznie w zakresie turystycznym ) gentleman, to spolszczajac dzentelmen, a juz calkiem po polsku, to mezczyzna szarmancki w stosunku do kobiet. Chociaz ta definicja jest bardzo zawezona, ale w pytaniu generalnie o to chodzi. To tak dla ulatwienia.
Wysilcie mozgi, przerwijcie picie,
dajcie odpowiedz, a zobaczycie,
jak wsrod kolegow i kolezanek
w poniedzialkowy piekny poranek,
wielu podziwiac Was bedzie w pracy,
choc pewnie znajda sie tez i tacy,
ktorzy zlosliwie i w swej niemocy,
chetnie strzeliliby do Was z procy.
Dla nieznajacych angielskiego (i zeby nie bylo, ze drwie z kogos, umiem sie nim poslugiwac wylacznie w zakresie turystycznym ) gentleman, to spolszczajac dzentelmen, a juz calkiem po polsku, to mezczyzna szarmancki w stosunku do kobiet. Chociaz ta definicja jest bardzo zawezona, ale w pytaniu generalnie o to chodzi. To tak dla ulatwienia.
O kurcze, nie wiem, czy mlodzi wiedza, co to "proca". Moze niech spytaja ojca, albo lepiej dziadka ( ten na pewno bedzie wiedzial ). Niekoniecznie swojego, bo z tymi roznie bywa. Niektorych juz po prostu nie ma.bogwar pisze: ↑19 czerwca 2020, 19:29Nikt nic nie pisze i slysze cisze.
Oj widze, ze sie nie doczekam odpowiedzi. Z niedzieli zrobily sie dwie i nic.
Roznica ( w dowcipie oczywiscie ) polega na tym, ze gentleman goli sie wieczorem, a elegant rano.
Roznica ( w dowcipie oczywiscie ) polega na tym, ze gentleman goli sie wieczorem, a elegant rano.
Oooooooo, tu tez posucha.
Dla rozruszania wiec nowy dowcip malzenski.
W malzenstwie z wieloletnim stazem mowi maz do zony:
Sluchaj, wlasciwie, to Ty calkiem niezla laska jestes.
Jestes calkiem ladna,
figura w porzadku, piersi tez ok.
Tylko zebys Ty troche obca byla.
Dla rozruszania wiec nowy dowcip malzenski.
W malzenstwie z wieloletnim stazem mowi maz do zony:
Sluchaj, wlasciwie, to Ty calkiem niezla laska jestes.
Jestes calkiem ladna,
figura w porzadku, piersi tez ok.
Tylko zebys Ty troche obca byla.
A teraz dowcip/anegdota o nieodzalowanym Janie Himilsbachu . To oczywiscie dla starszej czesci forumowiczow, bo mlodsi Jana Himilsbacha oczywiscie znac nie musza.
Zeby jednak nie bylo ze powtarzam plotki, to w ponizszym linku plotka/anegdotka u zrodla. Dodam jednak, ze te plotke/anegdotke slyszalem duzo wczesniej, wiec chyba cos w tym jest.
https://www.youtube.com/watch?v=ILOeg1wWBgs
Zeby jednak nie bylo ze powtarzam plotki, to w ponizszym linku plotka/anegdotka u zrodla. Dodam jednak, ze te plotke/anegdotke slyszalem duzo wczesniej, wiec chyba cos w tym jest.
https://www.youtube.com/watch?v=ILOeg1wWBgs
No......widze, ze w dowcipach ruch jak na Marszalkowskiej w Warszawie. Czy naprawde nikt nie zna fajnych, w miare kulturalnych (brzydkie slowa zawsze mozna wykropkowac po pierwszej, albo drugiej literze), realnych i mozliwie krotkich dowcipow ?????? Te ponad 2000 wyswietlen swiadczy, ze czytacie (bardzo nam milo), ale z pewnoscia mozna temat rozruszac. Nie wierze, ze nikt z Was nie zna jakiegos fajnego dowcipu. Nie bojcie sie forum, tak jak i urzedow w Szwajcarii. One sa dla Was, a nie Wy dla nich.
Dla rozruchu wiec dowcip, ktory znalem, ale zapomnialem (kolega mi go wczoraj lub przedwczoraj przypomnial. Od razu mu powiedzialem, ze podam dalej na forum). No coz demencja sie zbliza i macha mi raczka, a ja jej pokazuje(na razie ) srodkowy palec .
Na Alasce spotykaja sie amerykanscy i rosyjscy traperzy (to polnocnoamerykanscy klusownicy i mysliwi polujacy na zwierzeta futerkowe).
Rosjanie ciagna na saniach jakies trofea niedzwiedzia (calego pewnie nie daliby rady. Zreszta po co?? ).
Amerykanie patrza z podziwem na trofea i pytaja: grizzly????
Na to Rosjanie: Niet..... , strielali.
I zeby nie bylo, ze jestem rusofobem. W Szwajcarii poznalem 2 czy 3 Rosjan. Bardzo fajni goscie. W dowcipie jednak chodzilo o jezyk. Po polsku nie byloby dowcipnie. Chociaz..., jakby sie uparl........gryzli? Nie strzelali....Tez by przeszlo. Wlasciwie nie wiem dlaczego ten dowcip funkcjonuje w formie, ktora podalem.
Dla rozruchu wiec dowcip, ktory znalem, ale zapomnialem (kolega mi go wczoraj lub przedwczoraj przypomnial. Od razu mu powiedzialem, ze podam dalej na forum). No coz demencja sie zbliza i macha mi raczka, a ja jej pokazuje(na razie ) srodkowy palec .
Na Alasce spotykaja sie amerykanscy i rosyjscy traperzy (to polnocnoamerykanscy klusownicy i mysliwi polujacy na zwierzeta futerkowe).
Rosjanie ciagna na saniach jakies trofea niedzwiedzia (calego pewnie nie daliby rady. Zreszta po co?? ).
Amerykanie patrza z podziwem na trofea i pytaja: grizzly????
Na to Rosjanie: Niet..... , strielali.
I zeby nie bylo, ze jestem rusofobem. W Szwajcarii poznalem 2 czy 3 Rosjan. Bardzo fajni goscie. W dowcipie jednak chodzilo o jezyk. Po polsku nie byloby dowcipnie. Chociaz..., jakby sie uparl........gryzli? Nie strzelali....Tez by przeszlo. Wlasciwie nie wiem dlaczego ten dowcip funkcjonuje w formie, ktora podalem.