Jak bezpiecznie wymieniać środki finansowe online?
Jak bezpiecznie wymieniać środki finansowe online?
Ostatnio coraz częściej słyszę o wymianie kryptowalut i różnych form płatności online, ale mam wrażenie, że można łatwo trafić na oszustów. Jak w praktyce można bezpiecznie wymieniać środki, nie ryzykując utraty pieniędzy ani danych?
Re: Jak bezpiecznie wymieniać środki finansowe online?
Bezpieczeństwo przy wymianie środków finansowych online jest kluczowe, dlatego warto korzystać z zaufanych platform, które weryfikują użytkowników i oferują transparentne kursy. Na przykład, używając serwisów takich jak Obmify , można szybko znaleźć najlepszy sposób wymiany kryptowalut, gotówki czy środków bezgotówkowych, minimalizując ryzyko oszustwa. Ważne jest też stosowanie silnych haseł, autoryzacji dwuskładnikowej i unikanie podejrzanych ofert pojawiających się w sieci.
Coraz więcej osób poszukuje narzędzi, które pomagają monitorować kursy walut i kryptowalut w czasie rzeczywistym. Świadomość zmian rynkowych pozwala podejmować lepsze decyzje finansowe i ogranicza ryzyko niekorzystnych transakcji.
Witam.
Co do wymiany i w ogole kryptowalut moje zdanie jest znane, wiec w tym temacie nie bede pisal.
Jesli jednak chodzi o wymiane walut w roznych parach, to polecam kantor online w banku.....jeszcze Santander Bank Polska, od 26 kwietnia bedzie to Erste Bank Polska, bo austriacki bank Erste go kupil, ale dla klientow indywidualnych absolutnie nic to nie zmienia. Oczywiscie trzeba tam miec konta. Ja mam tam 2 konta zlotowkowe, 2 karty debetowe do tych kont, 4 konta walutowe, do ktorych mozna te karty debetowe "podpiac"(kazda karte debetowa mozna "podpiac" do wszystkich kont walutowych, wiec nie ma opcji pomylki, ktora karta z ktorego konta placisz) i placic z nich walutami z kazdego z kont walutowych co do 1 setnej jednostki, czyli centa, rappena, eurocenta itd.(trzeba jednak oczywiscie posiadac srodki na tych kontach walutowych. Niezaleznie, czy transakcja dotyczy firmy krajowej, czy zagranicznej), 2 karty kredytowe zlotowkowe i po spelnieniu pewnych warunkow nie place za to wszystko ani grosza!!!!!!
Te warunki to minimum 20 jednostek waluty SREDNIO dziennie na koncie, czyli 20 CHF, USD, EUR,GBP ( tylko w tych walutach bank oferuje konta), jesli chodzi o konta walutowe, transakcje miesiecznie na kwote min. 300 PLN, jesli chodzi o konta zlotowkowe i karty debetowe (tu maly myk, transakcje z kont walutowych karta debetowa do kont zlotowkowych, ktora jest "podpieta" do konta walutowego, tez sie wliczaja do tego limitu) oraz minimum 10 transakcji (nawet na 1 PLN) kazda z kart kredytowych zlotowkowych. Prawda, ze proste i latwe?
Spoko,ja stary dziad to wszystko ogarniam, a co dopiero Wy mlodzi.
Ech, jak ja uwielbiam te cyferki, regulaminy, przepisy...
Normalnie zboczenie kuzwa.
Na szczescie nikt z tego powodu nie cierpi, a ja sie czuje jak ryba w wodzie.
Teraz jednak do sedna, czyli jak wymieniac bezpiecznie i tanio waluty w roznych parach. Otoz wspomniany wyzej bank rowniez oferuje te uslugi w swoim kantorze internetowym. I to jest naprawde kantor, a nie jak np. walutomat.pl, z ktorego uslug przez wiele lat korzystalem, a ktory tak naprawde nie jest kantorem (tam wymienisz konkretna kwote po jednolitym kursie, co oczywiscie oferuje "moj" bank, podobnie jak chyba wszystkim znany celebryta Krzysztof Rutkowski, byly zomowiec, nie jest detektywem, mimo ze kuzwa wciaz go w mediach tak nazywaja, co mnie wkurza, bo licencje stracil kilkanascie lat temu, tylko wlascicielem biura detektywistecznego
), tylko gielda walutowa, czyli wystawiasz okreslona ilosc srodkow do sprzedania po wlasnej cenie i czekasz na kupca, albo kupujesz po danej cenie tylko oferowana ilosc wystawionych na sprzedaz srodkow. Tak dokladnie dziala gielda akcji. W "moim" banku spread, czyli roznica miedzy kupnem a sprzedaza w konkretnej parze walutowej wynosi w ciagu tygodnia ok. 1,7 groszy w przypadku CHF/PLN. W przypadku pozostalych par walutowych jest podobnie. I tu kolejny myk. Te "nozyce" sie rozszerzaja na weekend (CHF/PLN do ok 3-4 groszy, EUR/PLN do ok. 6-7 groszy, a USD/PLN do nawet 9-10 groszy, co oznacza, ze CHF jest postrzegane jako najbardziej stabilna waluta. Zdecydowanie wiec korzystniej jest wymieniac waluty w tygodniu niz w weekend).
Niech mi ktos znajdzie lepszy kantor wymiany!!!!!
Bede pod wrazeniem.
I tu mnie nie interesuja zadne karty Revolut, ktore sa oczywiscie akceptowane, ale jak cos nie zadziala, to......wlasciciel daleko, w Wielkiej Brytanii z najblizszym oddzialem na Litwie. A jak u mnie cos nie zadziala, to ide do oddzialu i po prostu.......robie scene kierownikowi.
Co do anonimowosci karty Revolut polecam do przeczytania ponizszy link:
https://www.bankier.pl/smart/czy-urzad- ... o-revoluta
A ponizszy link co do wlascicieli tego pomyslu powinien dac troche do myslenia:
Oczywiscie poki, co jest wszystko o.k.
https://www.google.com/search?q=revolut ... e&ie=UTF-8
Pozdrowka.
bogwar
Co do wymiany i w ogole kryptowalut moje zdanie jest znane, wiec w tym temacie nie bede pisal.
Jesli jednak chodzi o wymiane walut w roznych parach, to polecam kantor online w banku.....jeszcze Santander Bank Polska, od 26 kwietnia bedzie to Erste Bank Polska, bo austriacki bank Erste go kupil, ale dla klientow indywidualnych absolutnie nic to nie zmienia. Oczywiscie trzeba tam miec konta. Ja mam tam 2 konta zlotowkowe, 2 karty debetowe do tych kont, 4 konta walutowe, do ktorych mozna te karty debetowe "podpiac"(kazda karte debetowa mozna "podpiac" do wszystkich kont walutowych, wiec nie ma opcji pomylki, ktora karta z ktorego konta placisz) i placic z nich walutami z kazdego z kont walutowych co do 1 setnej jednostki, czyli centa, rappena, eurocenta itd.(trzeba jednak oczywiscie posiadac srodki na tych kontach walutowych. Niezaleznie, czy transakcja dotyczy firmy krajowej, czy zagranicznej), 2 karty kredytowe zlotowkowe i po spelnieniu pewnych warunkow nie place za to wszystko ani grosza!!!!!!
Ech, jak ja uwielbiam te cyferki, regulaminy, przepisy...
Teraz jednak do sedna, czyli jak wymieniac bezpiecznie i tanio waluty w roznych parach. Otoz wspomniany wyzej bank rowniez oferuje te uslugi w swoim kantorze internetowym. I to jest naprawde kantor, a nie jak np. walutomat.pl, z ktorego uslug przez wiele lat korzystalem, a ktory tak naprawde nie jest kantorem (tam wymienisz konkretna kwote po jednolitym kursie, co oczywiscie oferuje "moj" bank, podobnie jak chyba wszystkim znany celebryta Krzysztof Rutkowski, byly zomowiec, nie jest detektywem, mimo ze kuzwa wciaz go w mediach tak nazywaja, co mnie wkurza, bo licencje stracil kilkanascie lat temu, tylko wlascicielem biura detektywistecznego
Niech mi ktos znajdzie lepszy kantor wymiany!!!!!
I tu mnie nie interesuja zadne karty Revolut, ktore sa oczywiscie akceptowane, ale jak cos nie zadziala, to......wlasciciel daleko, w Wielkiej Brytanii z najblizszym oddzialem na Litwie. A jak u mnie cos nie zadziala, to ide do oddzialu i po prostu.......robie scene kierownikowi.
Co do anonimowosci karty Revolut polecam do przeczytania ponizszy link:
https://www.bankier.pl/smart/czy-urzad- ... o-revoluta
A ponizszy link co do wlascicieli tego pomyslu powinien dac troche do myslenia:
Oczywiscie poki, co jest wszystko o.k.
https://www.google.com/search?q=revolut ... e&ie=UTF-8
Pozdrowka.
bogwar