Piszesz głupoty", dalej upierdliwy, a nader wszystko jesteś ignorantem - "nieogarem". Doucz się w kwestii w której koncertowo się ośmieszasz. Na tym mógłbym zakończyć swój wywód, ale mógłbyś tego nie ogarnąć, bo bufonada dalej przyćmiewa Tobie logiczne myślenie. Wszystko co napisałeś jest małostkowe i pozbawione podstawowej wiedzy z tej dziedziny.bogwar pisze: ↑11 lutego 2023, 08:07A teraz przejdzmy do sedna, czyli do przebojow.bogwar pisze: ↑11 lutego 2023, 03:57Witaj i wybierz prosze,LAIK-onik pisze: ↑31 stycznia 2023, 09:27Rozbawiłeś mnie swoją upierdliwością w tak wątłej kwestii, jaką okazała się rzeczona myszka i jej trącanie. Dla osoby ogarniętej powinno być zrozumiałe, bo zostało ujęte w widoczny cudzysłów i dające coś więcej do myślenia, niż literalny zwrot . Do bólu walczysz z wiatrakiem... masz taka potrzebę i to, rozumiem... ponadto wzrost , szpilki podśpiewajki i jej wdzięki, maja się do tego działu jak piernik do wiatraka. Możesz promować chałę na własne konto, ja wyraziłem swoją opinię o tym wygogolonym "zjawisku"...
Szanowny interlokutorze, odbieram Twój nadmiernie rozbudowany komentarz, jako bufonadę i pozostawiam do tworzenia kolejnych twórczych rozpraw i opraw muzycznych bez mojej osoby. Spieraj się sam ze sobą w nieistotnej materii, dla mnie to tylko muzyka rozrywkowa, a "poważniej" (tematyki) i na poważnie. mam pod dostatkiem na innych portalach. Pożegnam się czymś co zupełnie nie trąca myszką.
https://www.youtube.com/watch?v=eFQV0XtLjBU
https://www.youtube.com/watch?v=xPT7Ckw-hTA
Najbardziej znane wyrazy bliskoznaczne słowa rozmówca to: druga strona, interpelant, adwersarz, interpelator, interlokutor, strona, polemista, dyskutant, gadacz, antagonista, panelista, współzawodnik, wywiadujący, nieprzyjaciel, dysputant, wywiadowany, dialogista, rywal, w dyskusji oponent, konkurent, oponent, ..
Ja preferuje, jesli pozwolisz, "rozmowca". Moze byc?
Bede wdzieczny w dalszej czesci dyskusji.
A jesli juz, to oczywiscie dyskutujemy na temat przebojow. Z jednej strony ja, skromny Forumowicz, ktory chce po prostu rozruszac wiare pracujaca w Szwajcarii, z drugiej strony Ty, jak pisales wczesniej, prezenter muzyczny. , czyli DJ.
Zawsze bede upierdliwy, kiedy ktos pisze glupoty.
Zapewniam Cie, ze jestem osoba ogarnieta pod kazdym wzgledem i nie zamierzam tego udowadniac. Bo nie mam na to kwitow. A jesli uwazasz, ze czegos nie zrozumialem, to niech tak zostanie. Dam rade z tym zyc.
Jesli bedzie taka potrzeba, bede walczyl nawet ze sciana. A mam narzedzia do tego (firmowe ). Czesto nie bedzie to wielkim wyzwaniem, bo w Szwajcarii czesto sa stosowane sciany gipsowe.
Co do "chaly", ktora rzekomo zaprezentowalem, to wystarczy kliknac kilka razy w klawiature i porownac ilosc wyswietlen na "you tubie". Twoj idol, ponoc gwiazda , "lezy tu na lopatkach". Matematyka nie klamie. Jesli dodac do tego, ze Lidija spiewa w jezyku ojczystym, czyli chorwackim, i spiewa utwory skomponowane dla niej, w przeciwienstwie do Twojego idola, ktory sie lansuje na cudzych utworach (chcesz kwity ????, chociaz, jako "prezenter muzyczny" z pewnoscia o tym wiesz ), mamy pelnie obrazu. Jako "prezenter muzyczny" powinienes sobie zdawac sprawe (piszac o chale), ze utwory spiewane w jezyku ojczystym nie maja zadnych szans, zeby sie stac przebojem swiatowym. Na dowod: czy zespol Lady Pank nie jest gwiazda w Polsce???? (tak tylko przykladowo). Zaprzecz prosze. A jesli jest, to czemu NIGDY nie slyszalem ich utworow w jezyku polskim w radio szwajcarskim?t Natomiast ich utwor "Marchewkowe pole", ktore nagrali rowniez po angielsku, slysze dosc czesto w rzeczonym radio.
Ad 1 Zespoły Beatles , Oueen, Rolling Stones i setki innych w tym Humperdinck zrobił/y karierę w języku ojczystym, natomiast w hiszpańskim Iglesias ojciec i syn, Shakira, Marc Anthony, Juanes, i dziesiatki innych, ponadto w j, francuskim całe mnóstwo artystów z litości nie będą Ciebie pogrążał wypisywaniem nazwisk ,łatwych do ogarnięcia w necie.
Ad.2 Co do internetu i wyświetleń podśpiewajki ( w latach 60-70 nie było internetu i WYŚWIETLEŃ), tu po raz kolejny głupoty prawisz, nie ogarniasz epok.. w której święcił międzynarodowe sukcesy Humperdinck, wtedy " tworzył sprzedające się w milionach egzemplarzy przeboje z romantycznymi piosenkami. Liczba jego występów na żywo sięgała nawet 100 rocznie. Jednak jego piosenki nie były nadawane przez rozgłośnie radiowe, nastawione raczej na rock and rolla i to właśnie koncerty pomagały mu utrzymać kontakt z fanami. Te przedstawienia cechowała niespotykana dotychczas ekstrawagancja, która nałożyła w konsekwencji analogiczne wymagania producentom takich spektakli w różnych klubach na całym świecie. Najbardziej widoczne jest to w przedstawieniach w Las Vegas. „Nie chcę dawać ludziom tego, co już widzieli” – mówił w 1992. – „Traktuję bardzo poważnie moją rolę na estradzie. Chcę dać iskrę, której ludzie się nie spodziewają, i wielkiego kopa komuś, kto mówi nie wiedziałem, że to można zrobić!”.
Pod koniec lat 60. fankluby Humperdincka ogarnęły już cały świat. Jego członkowie wyznawali niemal nową religię: „Nasz świat to Engelbert” czy „Engelbert... Wierzymy w Ciebie”. Setki fanek twierdziło, że jest w ciąży z muzykiem."
Natomiast, jeśli mam udowodnić o lichości Lidji Baćić i według Twojej metody porównać liczbę wyświetleń, to dobrą miarą będzie piosenkarka Miley Cyrus i jej ostatni utwór " Flowers" 100 milionów odsłuchań w ciągu tygodnia i nadmienię ,ze śpiewała w ojczystym języku.
ad.3 Oceniając dalej twoje predyspozycje w dziedzinie muzyki i " mojego Idola" , jak się wyraziłeś, to jestem przekonany ze wiedzę na jego temat czerpiesz z zaścianka. Porównaj w encyklopedii obie persony i ich międzynarodowy dorobek, bo to się liczy w show biznesie, a nie lokalni, nikomu bliżej nieznani wykonawcy nawet jeśli śpiewają po chorwacku.
Ponadto jednostkowy przekład książki ( na przykład, jako odniesienie) na inny język lub film,wielokrotnie okazał się niewypałem lub sukcesem w zależności, z której strony patrzeć, bo albo film okazał się gniotem na podstawie ksiązki, lub rozsławił autora i jego dzieło po ekranizacji.
Humperdinck zdobył rozgłos i uznanie na kompozycjach napisanych dla niego w języku angielskim i hiszpańskim, o chorwackim pewnie nie słyszał ,bo po co.
...żeby nie było pustych przepałów coś z naszego podwórka, Zapomniany, acz znaczny artysta polskiej sceny Jacek Lech.
https://www.youtube.com/watch?v=U37jZomfU4s
https://www.youtube.com/watch?v=x3rScd9pgJw
Piosenki "Last Waltz" and " Please Realisme" maja na dwóch tylko kilpach ponad 15 mln wyświetleń, a przecież równoległych teledysków jest wiele, to daje łącznie tyle, co cała była Jugosławia z Lidką Baćić i samochodami marki Yugo.
POKAŻ KWITY!