A szkoda, bo troche na to liczylem. Niekoniecznie oczywiscie Asnykiem.
Lista Przebojów
Re: Lista Przebojów
No dobra jednak, nie sama poezja zyje czlowiek.
Czasem trzeba jednak dostac k..a w d..e, zeby zaczac zyc.
I ja takiego dostalem.......,,
I Wam tego zycze.
Gosciu, to nie jest "traceniem myszki", bo to robie regularnie co tydzien lub dwa, tylko "traceniem myszka", czyli prezentowanie czegos, co jest przestarzale lub staroswieckie, jak mowi wikipedia.pl. Chcesz kwit? A jezyk angielski w zakresie opisanym przez Ciebie znalem juz pewnie zanim sie urodziles .LAIK-onik pisze: ↑23 stycznia 2023, 16:35Szanowny adepcie i miłośniku... w zakresie muzyki, to co nazywasz "trącaniem myszki" nazywa się fachowo EVERGREENem. Rozumiem ,ze z rozpędu trąciłbyś tę "podśpiewajke" ( Lidija Bacic), co poza rozebraniem się nic atrakcyjnego nie wnosi do rosołu. Ponadto dwa pierwsze utwory, używając Twojej nomenklatury, również trącą myszką, bo już od ponad roku są znane i góra za rok będą zapomniane, bo nie mają potencjału, aby zostać wiecznie zielone ( evergreen).
Rozumiem, ze każdy lubi, to co mu się podoba i o gustach się nie dyskutuje, dlatego i ja nie rozpisuje się, bo żaden zemnie krytyk.
Nie popiszę się Asnykiem ale też będzie coś na rzeczy... od Miłego Pana, ten od Defisa :
Otoz nie. Po raz kolejny zle rozumiesz moje wpisy. Nie rozumiem wrecz dlaczego, bo to nie jest pierwszy raz. Teraz Ci to jednak wyjasnie "do bolu" dlaczego: po pierwsze: mam kogo "tracac" i jest mi z tym dobrze, a nawet cudownie, po drugie Lidija Bacic jest ladna kobieta, ale nie zamienilem z nia nawet zdania i nie ma na to nawet szans, a jak pisalem (czytal ), dla mnie cialo to za malo, po trzecie ona ma 179 cm wzrostu (a chodzi w szpilkach), wiec nie mam czego szukac /color]I W zwiazku z powyzszym, Obywatelu nie pieprz bez sensu.LAIK-onik pisze: ↑23 stycznia 2023, 16:35Rozumiem ,ze z rozpędu trąciłbyś tę "podśpiewajke" ( Lidija Bacic), co poza rozebraniem się nic atrakcyjnego nie wnosi do rosołu. Ponadto dwa pierwsze utwory, używając Twojej nomenklatury, również trącą myszką, bo już od ponad roku są znane i góra za rok będą zapomniane, bo nie mają potencjału, aby zostać wiecznie zielone ( evergreen).
bogwar pisze: ↑29 stycznia 2023, 23:27Otoz nie. Po raz kolejny zle rozumiesz moje wpisy. Nie rozumiem wrecz dlaczego, bo to nie jest pierwszy raz. Teraz Ci to jednak wyjasnie "do bolu" dlaczego: po pierwsze: mam kogo "tracac" i jest mi z tym dobrze, a nawet cudownie, po drugie Lidija Bacic jest ladna kobieta, ale nie zamienilem z nia nawet zdania i nie ma na to nawet szans, a jak pisalem (czytal ), dla mnie cialo to za malo, po trzecie ona ma 179 cm wzrostu (a chodzi w szpilkach), wiec nie mam czego szukac /color]I W zwiazku z powyzszym, Obywatelu nie pieprz bez sensu.LAIK-onik pisze: ↑23 stycznia 2023, 16:35Rozumiem ,ze z rozpędu trąciłbyś tę "podśpiewajke" ( Lidija Bacic), co poza rozebraniem się nic atrakcyjnego nie wnosi do rosołu. Ponadto dwa pierwsze utwory, używając Twojej nomenklatury, również trącą myszką, bo już od ponad roku są znane i góra za rok będą zapomniane, bo nie mają potencjału, aby zostać wiecznie zielone ( evergreen).
A na "dobicie" dodam, ze "chodzimy" w roznych kategoriach......, wiekowych.
Rozbawiłeś mnie swoją upierdliwością w tak wątłej kwestii, jaką okazała się rzeczona myszka i jej trącanie. Dla osoby ogarniętej powinno być zrozumiałe, bo zostało ujęte w widoczny cudzysłów i dające coś więcej do myślenia, niż literalny zwrot . Do bólu walczysz z wiatrakiem... masz taka potrzebę i to, rozumiem... ponadto wzrost , szpilki podśpiewajki i jej wdzięki, maja się do tego działu jak piernik do wiatraka. Możesz promować chałę na własne konto, ja wyraziłem swoją opinię o tym wygogolonym "zjawisku"...
Szanowny interlokutorze, odbieram Twój nadmiernie rozbudowany komentarz, jako bufonadę i pozostawiam do tworzenia kolejnych twórczych rozpraw i opraw muzycznych bez mojej osoby. Spieraj się sam ze sobą w nieistotnej materii, dla mnie to tylko muzyka rozrywkowa, a "poważniej" (tematyki) i na poważnie. mam pod dostatkiem na innych portalach. Pożegnam się czymś co zupełnie nie trąca myszką.
https://www.youtube.com/watch?v=eFQV0XtLjBU
https://www.youtube.com/watch?v=xPT7Ckw-hTA
Szanowny interlokutorze, odbieram Twój nadmiernie rozbudowany komentarz, jako bufonadę i pozostawiam do tworzenia kolejnych twórczych rozpraw i opraw muzycznych bez mojej osoby. Spieraj się sam ze sobą w nieistotnej materii, dla mnie to tylko muzyka rozrywkowa, a "poważniej" (tematyki) i na poważnie. mam pod dostatkiem na innych portalach. Pożegnam się czymś co zupełnie nie trąca myszką.
Witaj i wybierz prosze,LAIK-onik pisze: ↑31 stycznia 2023, 09:27Rozbawiłeś mnie swoją upierdliwością w tak wątłej kwestii, jaką okazała się rzeczona myszka i jej trącanie. Dla osoby ogarniętej powinno być zrozumiałe, bo zostało ujęte w widoczny cudzysłów i dające coś więcej do myślenia, niż literalny zwrot . Do bólu walczysz z wiatrakiem... masz taka potrzebę i to, rozumiem... ponadto wzrost , szpilki podśpiewajki i jej wdzięki, maja się do tego działu jak piernik do wiatraka. Możesz promować chałę na własne konto, ja wyraziłem swoją opinię o tym wygogolonym "zjawisku"...
Najbardziej znane wyrazy bliskoznaczne słowa rozmówca to: druga strona, interpelant, adwersarz, interpelator, interlokutor, strona, polemista, dyskutant, gadacz, antagonista, panelista, współzawodnik, wywiadujący, nieprzyjaciel, dysputant, wywiadowany, dialogista, rywal, w dyskusji oponent, konkurent, oponent, ..
Ja preferuje, jesli pozwolisz, "rozmowca". Moze byc?
Bede wdzieczny w dalszej czesci dyskusji.
A jesli juz, to oczywiscie dyskutujemy na temat przebojow. Z jednej strony ja, skromny Forumowicz, ktory chce po prostu rozruszac wiare pracujaca w Szwajcarii, z drugiej strony Ty, jak pisales wczesniej, prezenter muzyczny. , czyli DJ.
Zawsze bede upierdliwy, kiedy ktos pisze glupoty.
Zapewniam Cie, ze jestem osoba ogarnieta pod kazdym wzgledem i nie zamierzam tego udowadniac. Bo nie mam na to kwitow. A jesli uwazasz, ze czegos nie zrozumialem, to niech tak zostanie. Dam rade z tym zyc.
Jesli bedzie taka potrzeba, bede walczyl nawet ze sciana. A mam narzedzia do tego (firmowe ). Czesto nie bedzie to wielkim wyzwaniem, bo w Szwajcarii czesto sa stosowane sciany gipsowe.
No dobra, pierdu, pirerdu,.
A teraz przejdzmy do sedna, czyli do przebojow.bogwar pisze: ↑11 lutego 2023, 03:57Witaj i wybierz prosze,LAIK-onik pisze: ↑31 stycznia 2023, 09:27Rozbawiłeś mnie swoją upierdliwością w tak wątłej kwestii, jaką okazała się rzeczona myszka i jej trącanie. Dla osoby ogarniętej powinno być zrozumiałe, bo zostało ujęte w widoczny cudzysłów i dające coś więcej do myślenia, niż literalny zwrot . Do bólu walczysz z wiatrakiem... masz taka potrzebę i to, rozumiem... ponadto wzrost , szpilki podśpiewajki i jej wdzięki, maja się do tego działu jak piernik do wiatraka. Możesz promować chałę na własne konto, ja wyraziłem swoją opinię o tym wygogolonym "zjawisku"...
Najbardziej znane wyrazy bliskoznaczne słowa rozmówca to: druga strona, interpelant, adwersarz, interpelator, interlokutor, strona, polemista, dyskutant, gadacz, antagonista, panelista, współzawodnik, wywiadujący, nieprzyjaciel, dysputant, wywiadowany, dialogista, rywal, w dyskusji oponent, konkurent, oponent, ..
Ja preferuje, jesli pozwolisz, "rozmowca". Moze byc?
Bede wdzieczny w dalszej czesci dyskusji.
A jesli juz, to oczywiscie dyskutujemy na temat przebojow. Z jednej strony ja, skromny Forumowicz, ktory chce po prostu rozruszac wiare pracujaca w Szwajcarii, z drugiej strony Ty, jak pisales wczesniej, prezenter muzyczny. , czyli DJ.
Zawsze bede upierdliwy, kiedy ktos pisze glupoty.
Zapewniam Cie, ze jestem osoba ogarnieta pod kazdym wzgledem i nie zamierzam tego udowadniac. Bo nie mam na to kwitow. A jesli uwazasz, ze czegos nie zrozumialem, to niech tak zostanie. Dam rade z tym zyc.
Jesli bedzie taka potrzeba, bede walczyl nawet ze sciana. A mam narzedzia do tego (firmowe ). Czesto nie bedzie to wielkim wyzwaniem, bo w Szwajcarii czesto sa stosowane sciany gipsowe.
Co do "chaly", ktora rzekomo zaprezentowalem, to wystarczy kliknac kilka razy w klawiature i porownac ilosc wyswietlen na "you tubie". Twoj idol, ponoc gwiazda , "lezy tu na lopatkach". Matematyka nie klamie. Jesli dodac do tego, ze Lidija spiewa w jezyku ojczystym, czyli chorwackim, i spiewa utwory skomponowane dla niej, w przeciwienstwie do Twojego idola, ktory sie lansuje na cudzych utworach (chcesz kwity ????, chociaz, jako "prezenter muzyczny" z pewnoscia o tym wiesz ), mamy pelnie obrazu. Jako "prezenter muzyczny" powinienes sobie zdawac sprawe (piszac o chale), ze utwory spiewane w jezyku ojczystym nie maja zadnych szans, zeby sie stac przebojem swiatowym. Na dowod: czy zespol Lady Pank nie jest gwiazda w Polsce???? (tak tylko przykladowo). Zaprzecz prosze. A jesli jest, to czemu NIGDY nie slyszalem ich utworow w jezyku polskim w radio szwajcarskim?t Natomiast ich utwor "Marchewkowe pole", ktore nagrali rowniez po angielsku, slysze dosc czesto w rzeczonym radio.
LAIK-onik pisze: ↑31 stycznia 2023, 09:27Szanowny interlokutorze, odbieram Twój nadmiernie rozbudowany komentarz, jako bufonadę
Tak, masz racje. W zyciu trzeba z..........c do przodu. Inaczej stoisz w miejscu i sie blyskawicznie starzejesz. O.K. czasem jestem "pyszalkowaty, czyli,...."bufonowaty" i zdaje sobie z tego sprawe(zdziwiony????).
Nikomu jednak i w niczym nie szkodze, a czasem nawet pomoge. Wkurzaja mnie jednak faceci bez jaj, ktorzy "chcieliby", ale sie boja.