Witajcie.

Cos mi sie dzis zebralo na podatki.

To tyle na dzisiaj dla zainteresowanych.

Pozdrowka.

bogwar
Witajcie.
Witam.
Okazuje sie, ze sie zmienilo i od tego roku wszyscy moga skladac wniosek o rozliczenie indywidualne.bogwar pisze: ↑07 grudnia 2021, 20:23Przypomne, ze kiedys pisalem, ze w kilku kantonach (6 czy 7) nie ma w ogole mozliwosci rozliczenia indywidualnego dla posiadaczy pozwolen L i B. Od tego roku jednak weszly spore zmiany w sprawach dotyczacych podatku Quellensteuer (pisalem o tym wczesniej w tym watku) i byc moze cos sie zmienilo w temacie. Zeby sie upewnic wystarczy napisac e-maila czy wykonac telefon do wlasciwego Urzedu Skarbowego.
Mam nadzieje, ze cos rozjasnilem.
Pozdr.
bogwar
LAIK-onik pisze: ↑09 grudnia 2021, 15:03
Kącik będzie... przytulny, gdy wykładowca mógłby spodziewać się pewnej rzeczowej, " symbolicznej" wdzięczności, bo za friko ciągnie ten portal. Jak mniemam sprawia mu to satysfakcję i czuje wewnętrzną potrzebę wsparcia rodaków. Jednak zauważam, że wielu potrzebujących i jednorazowych " gości" , z premedytacją lokuje tutaj swoje pytania z dziedzin około prawnych, unikając pełnopłatnej usługi prawnej.
Nie jestem adwokatem bogwara, ale uważam, że pytający ogłaszają tutaj swoje problemy i pomijają możliwość korzystania z poczty prywatnej, bo taki zabieg niósłby za sobą poczucie okazania wdzięczności materialnej.Niech nikt, nie stara się mnie uświadamiać , że "pasażer na gapę" stawia pytania w trosce o rozwój tego przybytku i jego perypetie będą pomocne dla wszystkich.
PS Pozdrawiam wszystkich jednorazowych, zaopatrzonych przez bogwara użytkowników.
I to jest najbardziej bolesne,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości