Bitcoin

Tematy dotyczące finansów, bankowości i podatków
bogwar
Miasto: Berno/Warszawa

Bitcoin

Post autor: bogwar » 15 marca 2025, 14:50

Witajcie w nowym temacie. :D
Na forum temat nowy, ale w zyciu ma juz swoj wiek (moze czas na emeryture? :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: , a moze to przyszlosc swiata? :o :shock: ).
Poniewaz to forum dyskusyjne, to zapraszam do dyskusji w tym temacie.
Jak postrzegacie ten "wynalazek", jakie macie argumenty "za" i "przeciw" jego rozpowszechnianiu. Bo, ze zaczyna byc rozpowszechniany, to widac.
Ja oczywiscie swoje zadanie mam, ale nie chce nic nikomu narzucac, ani sugerowac. Podyskutujmy. :D

bogwar
Miasto: Berno/Warszawa

Re: Bitcoin

Post autor: bogwar » 21 marca 2025, 23:14

bogwar pisze:
15 marca 2025, 14:50
Witajcie w nowym temacie. :D
Na forum temat nowy, ale w zyciu ma juz swoj wiek (moze czas na emeryture? :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: , a moze to przyszlosc swiata? :o :shock: ).
Poniewaz to forum dyskusyjne, to zapraszam do dyskusji w tym temacie.
Jak postrzegacie ten "wynalazek", jakie macie argumenty "za" i "przeciw" jego rozpowszechnianiu. Bo, ze zaczyna byc rozpowszechniany, to widac.
Ja oczywiscie swoje zadanie mam, ale nie chce nic nikomu narzucac, ani sugerowac. Podyskutujmy. :D
No kurcze, tysiace odslon :lol: :lol: :lol: :lol: i zadnego komentarza? :shock: No gdzie ci zwolennicy fortun zbitych na bitcoinie? :o Albo przeciwnicy. :mrgreen: :mrgreen: Na poprzednim forum, kiedy bitcoin osiagal pulap 22 tys.USD, spieralem sie z kims, mowiac, ze dlaczego nie mialby kosztowac nawet 100 tys. USD :shock: :shock: :shock: , co bylo wtedy abstrakcja. Sam sie dziwie, bo te kwote, tak "sypnalem" z sufitu. :P A tu coz, sufit przebity. No to teraz moze milion USD? :mrgreen: :mrgreen: Czemu nie? :mrgreen: Ludziska, czas sie zrzucic na fortuny kolejnych nielicznych. :mrgreen: :lol:
A tak w ogole, co to jest bitcoin (no dobra wiem, to jest ciag cyfr)? :evil: Co reprezentuje? :shock: Co za nim stoi? :o
Bede wdzieczny za konkretne "do bolu" odpowiedzi. Nie oczekuje oczywiscie zadnych "kwitow", bo na bitcoina nie ma "kwitow". :mrgreen:

ODPOWIEDZ