Prezent dla kolezanki na wesele

Tematy niezwiązane z kategoriami powyżej
Karpla

Prezent dla kolezanki na wesele

Post autor: Karpla » 25 lutego 2026, 13:44

Za dwa tygodnie idę na ślub przyjaciółki. Uroczystość będzie bardzo kameralna, najpierw urząd, potem mała sala w restauracji, a na końcu spotkanie w domu. Będzie tylko najbliższa rodzina i garstka przyjaciół. Chciałabym dać coś od siebie, ale nie jakieś rzeczy, które potem stoją i łapią kurz. Kompletnie nie mam pomysłu. Co byście zaproponowali?

Valno
Miasto: Warszawa

Re: Prezent dla kolezanki na wesele

Post autor: Valno » 25 lutego 2026, 14:22

My z mężem braliśmy cywilny. W kopertach dostawaliśmy tyle, co na ślub kościelny 🤷‍♀️ nie ma według mnie znaczenia jaki ślub.

Jeśli chciałąbyś dokupić coś pamiątkowego do koperty, polecam stronę: https://andyceramika.pl/dzbanki Możesz znaleźć tutaj ręcznie malowaną ceramikę :) Która będzie pamiątką na długie lata.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 05 marca 2026, 09:58 przez Valno, łącznie zmieniany 1 raz.

bogwar
Miasto: Berno/Warszawa

Re: Prezent dla kolezanki na wesele

Post autor: bogwar » 28 lutego 2026, 01:24

Karpla pisze:
25 lutego 2026, 13:44
Za dwa tygodnie idę na ślub przyjaciółki. Uroczystość będzie bardzo kameralna, najpierw urząd, potem mała sala w restauracji, a na końcu spotkanie w domu. Będzie tylko najbliższa rodzina i garstka przyjaciół. Chciałabym dać coś od siebie, ale nie jakieś rzeczy, które potem stoją i łapią kurz. Kompletnie nie mam pomysłu. Co byście zaproponowali?
Witam. :D
Pamietasz dowcip z watku "Listy dowcipow", ktory prezentowalem.? :shock:

"Rozmawiaja dwie przyjacioleczki. :D
Pierwsza mowi: kurcze, nie wiem co mam dac mojemu facetowi na urodziny, zeby byl zadowolony. :cry:
Druga na to: a dobry jest w lozku? :shock: :P
Pierwsza odpowiada: no dobry jest.
Na co druga: to daj mu moj numer telefonu." :lol:
:
To oczywiscie tylko dowcip, bo przyszly maz Twojej przyjaciolki z pewnoscia zna Twoj nr tel. (a moze jednak nie? ;) :P )

No dobra, teraz na powaznie. :mrgreen: Ja bedac na ostatnich weselach, zgodnie z zyczeniami mlodych na zaproszeniu, zawsze dawalem DOBRE wino, czyli szampana,(bo to tez wino, tylko musujace :lol: ) plus kupon totolotka na wielokrotne losowanie (a na ilokrotne, to juz sprawa mozliwosci finansowych) :D , bo tak sobie zyczyli mlodzi, i oczywiscie elegancka koperte z zawartoscia w gotowce mowiac w trakcie skladania zyczen, ze tu jest ta "gwarantowana" wygrana z kuponu totolotka. :lol: :D
Pozdr.
bogwar

ODPOWIEDZ